Barnen lär sig mer om Göteborg och juridik!

Våra barn på förskolan har sedan en tid tillbaka fått lära sig lite om olika yrkesgrupper genom att vi bjudit in föräldrar och de som vill komma och berätta vad de gör om dagarna. Detta är mycket uppskattat bland barnen och de ställer mycket frågor till de som besöker oss. Förra veckan hade vi en kille som körde lastbil här och tror ni barnen blev överlyckliga då han hade lastbilen med! Allajuridik Göteborg ungarna skulle ju upp och sitta i den så klart. Den här veckan har det varit en tjej från Göteborg här och hon jobbar med juridik. Hon är mamma till ett av barnen men vårdnaden varannan vecka. Pojken tycker själv det är roligt att få vara en vecka här och en vecka i Göteborg. När den riktiga skolan börjar får vi se hur det blir. Det är en go liten kille så vi hoppas att han kommer vara kvar.

Det är inte det lättaste att förklara juridik och hur det fungerar för ett gäng ungar men hon gjorde det jättebra och pedagogiskt. Barnen var mest nyfikna på Göteborg och om hon gick på Liseberg ofta. Ibland får man hålla sig för skratt! Hon visade en lagbok som hon hade med sig och barnen fick stora ögon. De hade aldrig sett en sådan tjock bok! Jag kollade precis in en länk om juridik i Göteborg, prolegal.se. Tänk vilket spännande yrke det är. Vad mycket olika människor och saker man får vara med om. Fast jag är allt nöjd med att jobba med mina barn här på förskolan. Jag tror inte jag kunde hittat ett yrke som passade mig bättre.

Bookmark the permalink.