Låssmed fick komma till skolan i Kalmar.

Det är inte vanligt att nycklar försvinner här på skolan i Kalmar men vi har haft inbrott nyligen. För att vara på den säkra sidan ringde vi en låssmed och bad honom komma och byta ut en del lås. Dessutom hade vi ett förråd som det bara fanns en nyckel till, vilken nu var borta. Låssmeden fick fixa det låset också och byta ut det. Nu har vi iallafall nya lås och nycklar. Denna gång ska de förvaras mycket väl och vi har nya rutiner. Det var tydligen fler skolor och andra lokaler runt om Kalmar som hade haft inbrott sade låssmeden. Jag tror minsann det är dags att fixa larm fast vi har inte så mycket av värde att ta. Det är inget som professionella inbrottstjuvar skulle göra sig besväret med. Ibland är det ungdomar som härjar runt och går in och tar lite smått och mat och så vidare. Det tråkiga är att det ofta är mycket som blir förstört och det kostar en hel del att byta rutor och byta lås. Här kommer en länk till en bra låssmed i Kalmar, calmarsundslas.se. Nu är det hög tid att göra i ordning för vår en utflykt som vi ska ha med barnen senare i eftermiddag.

 

Bookmark the permalink.