Veterinär på besök på skola i Stockholm.

Det barnen tycker är roligast av allt är när vi får besök av människor från olika yrkesgrupper. Igår hade vi en veterinär hos oss här i Stockholm. Jag behöver nog inte säga hur glada de var för detta. Den stackars veterinären som hette Kristin, höll på att bli alldeles överfallen av alla frågor. Hon visade bilder på en rad olika vilda och tama djur och många av barnen har ingen aning om vad som finns i skogarna utanför Stockholm. Det är inte alla barn som kan komma ut på landet eller göra resor, då deras föräldrar har det knapert med ekonomin. Det är bland annat därför vi försöker involvera dem i natur, djur och miljö så mycket vi har kraft och möjligheter till. Här kommer en länk för dig som vill veta lite mer om veterinär i Stockholm. Vi skulle hemskt gärna ta med barnen på en skolresa till Kolmården men det finns nog tyvärr inte medel till detta.

Kristin har arbetat som veterinär i 22 år och sett många saker. Hon visade filmer från sin tid utomlands där hon hjälpte till med vilda djur. Tänk vad hon har sett och varit med om! Det är ändå i Stockholm hon trivts bäst sa hon till oss lärare. Det finns tråkiga saker som barnen inte behövde höra. Jag pratade med henne om att ta in vår hund för hälsokontroll så vi ses nog snart igen.

Bookmark the permalink.