Städdag på skolan kräver en släpvagn!

Vi har haft höststädning på skolan och förskolan. Alla har fått hjälpa till i den mån de kunnat. Vaktmästaren har styrt upp allt och fixat en stor släpvagn som vi ska kunna lasta allt skräp på. Första omgången blev mycket ris efter att buskar och träd blivit klippta. Det blev också en hel del skräp som låg runt om i ytterkanterna. Detta var barnen riktigt bra på att samla ihop. Alla lärare passade på att gå igenom vad som skulle bytas ut inne. Det är alltid någon trasig stol eller liknande. Vaktmästaren åkte med släpvagnen till en miljöstation som inte ligger så långt härifrån. Här kan du hyra olika modeller av släpvagn, Midtrailer. Den här gången hade vaktmästaren lånat både bil och släp från en annan skola. 

När all städning var klar, skräpet slängt och släpvagnen och bilen var återlämnade, passade vi på att grilla korv! En del föräldrar som kom tidigt var också med och det är så roligt att se hur glada både barn och föräldrar kan bli, när de varvar ner och tuggar i sig en varmkorv framför brasan. Ibland behövs det så lite för att bryta vardagsstressen men ändå är det så svårt att låta bli att stressa. Det är inte utan att man tycker att det är synd att barnen ska slitas runt på morgonen för att man måste hinna till sitt jobb.

 

Bookmark the permalink.