Trilobitens grundskola

I skolan arbetar vi med montessoripedagogik och med läroplan för det obligatoriska skolväsendet som värdegrund. Fullt utbyggd kommer skolan att bestå av en klass, år 1-3 och en klass, år 4-6. Varje klass består av ca 45 barn, som delas in i ”hemgrupper” bestående av 22-23 barn. I varje ”hemgrupp” finns plats för barn i behov av särskilt stöd, som har kontakt med Barn- och ungdomshabiliteringen. Till dessa barn finns särskild personal anställd.

I skolan arbetar barnen med individuella arbetsplaner i de flesta av ämnena:

svenska
matematik
historia
religion
samhällskunskap
zoologi
botanik
ekologi
människan
teknik
musik
bild
idrott & hälsa
engelska
hemkunskap
slöjd

Vi har en logoped knuten till skolan som arbetar med de barn som har särskilda språkliga behov.

I förskolan, förskoleklassen, skolan och fritidshemmet arbetar vi i arbetslag som planerar och genomför verksamheten tillsammans. Eftersom vi har olika yrkeskompetenser kompletterar och berikar vi varandra i arbetslaget.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>