Bergvärme till våra lokaler i Huddinge.

Bergvärme på infomöte

Det är ett beslut fattat att skolan ska få bergvärme nästa år. Ett bra beslut tycker de allra flesta eftersom det är ett miljövänligt alternativ som kommer att löna sig i längden. Vi lärare har precis varit på ett informationsmöte om hur det ska går till och vad det egentligen innebär. Tänk att solenergi kan lagras i marken och man kan använda den till att värma upp byggnader och även att värma upp vatten med. Det borras ett hål i marken som vanligtvis inte är mer än 200 meter men det beror på hur berggrunden ser ut. Det ska sedan installeras en värmepump i byggnaden som fördelar ut värmen i skolans lokaler.  Här kan du läsa mer om bergvärme i Huddinge. Det är ett företag som heter Bergvärmekällan och de kan hjälpa till med det mesta inom bergvärme. De finns inte bara i Huddinge utan på fler ställen i Stockholmsområdet. Ett tillstånd måste man dock söka själv och detta ska göras i god tid innan det ska börja borras.

Som lärare här behöver vi inte göra så mycket mer än att försöka hålla barnen borta från maskinerna och försöka förklara för dem vad det är som sker. Det är bra att de lär sig om energi eftersom det är en så viktig miljöfråga. De flesta barnen här i Huddinge är mycket frågvisa och nyfikna. Vad jag förstår är det fler och fler skolor som börjat se över gamla energikällor och istället väljer bergvärme.

 

Bookmark the permalink.