Trästaket runt skolgården

Nu byts äntligen det gamla trasiga trästaketet ut runt skolgården! Det var inte en dag för tidigt. Det har varit många olika tankar runt vilket material staketet ska vara gjort av. Vi ville ha ett trästaket igen och så blev det. Här är lite fakta om staket för den som vill veta.

Staket är särskilt populärt i USA , där stilen har använts sedan tidigaste kolonialtiden och är fortfarande populärt i dag. De är ett dekorativt sätt att hålla inne husdjur och barn utan att blockera utsikten, och används runt både fram och bakgård. Traditionella staket var gjorda av trä och målade vita (eller vitkalkade ), men nu finns staket är också tillgängliga i polyvinylklorid (PVC).

En staketet är i allmänhet 91 till 122 cm högt. Vad som verkligen skiljer ett staket är den topp, som är avsmalnande eller spetsiga. Trästaket är det mest traditionella. Men på grund av att målning krävs för att hålla brädorna fint vita, i kombination med behovet av att byta ut dem på grund av vittring, har PVC ökat i popularitet för staket. PVC är tillgänglig i vitt, och därför inte behöver någon målning. De flesta kvalitet PVC stängsel kommer med en begränsad livstidsgaranti och inte ruttnar eller behöver byta ut som trä. Här är några som kan det här med trästaket, jamtgarsgard.se.

Det första steget i att installera en staketet är att sätta stolparna i marken. Traditionellt görs detta genom att gräva djupa hål. Stolparna placeras sedan upprätt i marken och det hälls i betong för att cementera dem på plats. När de är inställda, är de horisontella skenorna fästa på stolparna med hjälp av fästelement, och slutligen kan de lodräta brädorna fästas på de horisontella skenorna. Den överlägset mest tidskrävande delen av att installera en staketet är att sätta stolparna.

Det finns några vinyl staketet system på marknaden som installeras utan att gräva hål eller använda betong. Dessa installeras genom att köra en påle djupt ner i marken, vilket är hur kedjelänkstaket har installerats i flera år. Detta är det mest populära sättet att installera vinylstaket i där det är riktigt kallt eftersom den djupa frosten kan vräka betongfundament ur marken. En trästaketet, helst vitt, ses av vissa som en symbol för den ideala medelklassen förorts liv, med familj och barn, stort hus, och lugnet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.