Tips på barnvagn till blivande mamma.

Det finns nästan lika många barnvagnar ute på marknaden som det finns modeller av bilar, och de varierar nästan lika mycket i pris. Här är några saker man kanske vill överväga innan man köper en barnvagn. Jag blev tillfrågad om tips från en från en blivande mamma härom dagen. Hon hade ett adopterat bar sedan innan och det barnet hade varit för stort för en vagn när det kom till henne. Den blivande mamman var rådvill i djungeln av barnvagnar. Det här är ungefär de tips hon fick av mig.

Först bestämmer man hur man kommer att använda vagnen. Självklart är svaret att transportera barnet någonstans. Men kommer man i första hand använda den till köpcentrum, inomhus på släta ytor, eller när man tränar utomhus på robusta landsvägar? Hur ofta man reser med bil eller med flyg?

Därefter hur mycket utrymme har du att lagra vagnen, hemma och i bilen? Större är inte alltid bättre. Morföräldrar och förstagångsföräldrar faller ofta i fällan att köpa den största barnvagnen med flest klockor och leksaker. Om man inte har utrymme att förvara den, då är kanske en sittvagn är det du letar efter. Hur mycket utrymme behöver vagnen i bilen? Hur mycket utrymme finns kvar för blöjor, mat, ett reservdäck, eller bagage för en weekendresa?

Se till att din barnvagn har gott om lagringsutrymme för att hålla en skötväska fylld med blöjor och ett byte av babykläder och en kvinnas handväska. Om du använder vagnen att utöva promenader, kommer du antagligen att använda lagringsutrymmet i din barnvagn för att kasta din jacka och hålla en vattenflaska för dig också. Här hittar du en barnvagn, Barnvagnshuset.

Hur snabbt kommer du att använda barnvagnen? Är du en upptagen mamma som längtar efter att umgås med andra? Behöver du en vagn som kommer att dra en nyfödd? Om du planerar att dra en nyfödd i din barnvagn, leta efter en modell med ett justerbart 5-punktsbälte, eller en som fungerar med din bilbarnstol. Vissa barnvagnar är utformade så att en bilbarnstol kan fästas på barnvagnen för att användas med ett spädbarn. Nya föräldrar är ibland förvånade över att paraply barnvagnar och många jogging barnvagnar inte kan användast säkert förrän barnet är gammalt nog att sitta själv. Spädbarn brukar inte sitta förrän ca 6 månaders ålder.

Du kan komma fram till at du faktiskt behöver två barnvagnar – ett ihopfällbar stilig barnvagn för korta, inomhusutflykter shopping och en trevligare jogging barnvagn för din träningsrutin.

Bookmark the permalink.