Ett besök till min frisör innan skolan börjar

En frisyrs estetiska överväganden kan bestämmas av många faktorer, såsom patientens fysiska attribut och önskad självbild eller stylist konstnärliga instinkter.

Fysiska faktorer är naturliga hårtyp och tillväxtmönster, ansikte och huvudform från olika vinklar, och övergripande kroppsproportioner; medicinska överväganden kan också gälla. Självbild kan riktas mot överensstämmer med traditionella värden (militär stil nedskärningar besättning eller nuvarande ”modefluga” frisyrer såsom Dido flip), identifierar med distinkt preparerade undergrupper (t.ex. punk hår), eller lyda religiösa diktat (t.ex. ortodoxa Jewish har payot, Rastafari har Dreadlocks, norra Indien jatas eller den sikhiska praxis i Kesh), även om detta är mycket kontextuell och en ”vanlig” look i en inställning kan begränsas till en ”undergrupp” i en annan. Gör ett besök hos din frisör i Göteborg salongoss.se.

En frisyr uppnås genom att ordna håret på ett visst sätt, ibland med hjälp av kammar, en hårfön, gel eller andra produkter. Bruket att styling hår kallas ofta frisör, speciellt när det görs som en ockupation.

Hairstyling kan även innefatta tillsats av tillbehör (såsom pannband eller barrettes) till håret för att hålla den på plats, förbättra dess dekorativt utseende, eller delvis eller helt dölja den med beläggningar såsom en kippa, hijab, tam eller Turba

Bookmark the permalink.

Comments are closed.