Idag använder vi frukttorken med barnen!

Vi har plockat fram en frukttork för att lära barnen hur man enkelt gör sitt eget godis från naturen.

Torkad frukt ger ett friskt och välsmakande mellanmål. Eftersom frukt är torkas vid låg temperatur i stället för att tillagas, är näringsämnen som inte bryts ned kvar i frukten. Detta gör att du får ut det mesta av dina frukter och grönsaker. Människor som äter ”raw food” kan inte få nog av det här.
De flesta butiker har torkad frukt nuförtiden, men det finns fördelar med att torka din egen. Här kan du köpa en frukttork, spisabutiken.
Viktigast av allt är att du vet exakt vad du äter. Även de udda företagen som erbjuder helt naturliga produkter utan tillsatser, packar den torkade frukten med en massa socker och konserveringsmedel. Om du har en frukttork eller torkar din egna frukt i en ugn gör att det blir billigare än att köpa torkad frukt och en hel del billigare än att köpa ekologisk torkad frukt. Det finns också miljöfördelar. Torkning av din egen frukt eliminerar koldioxidutsläpp eftersom den köpta torkade frukten måste transporteras till bearbetningsanläggningar. Köp en frukttork och börja engagera dina vänner eller dina barn!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.