Förskola & Förskoleklass

I förskolan arbetar vi enligt montessoripedagogiken och med förskolans läroplan som värdegrund. Förskolan består av avdelningen Snäckan (1-3 år) och Korallen (3-5 år). Vi har två platser reserverade för barn i behov av särskilt stöd, som har kontakt med Barn- och ungdomshabiliteringen i Linköping. Till dessa barn finns särskild personal anställd. Vi är en av Svenska Montessoriförbundet auktoriserad förskola med anställda montessorilärare.

Förskoleklassen Bläckfisken kan ta emot 15 sexåringar. Här finns plats reserverad för två barn som har kontakt med Barn- och ungdomshabiliteringen i Linköping. Särskild personal finns anställd för dessa barn.

I förskoleklassen arbetar vi i första hand med montessoripedagogiken som grund och eftersom barnen kan komma från många olika förskolor betonas vikten av att ge barnen möjlighet att lära känna varandra och bli goda kamrater. Barnen arbetar med montessorimaterialen, gör studiebesök, m m på förmiddagen kl 08:30-11:30 då tiden för den allmänna kostnadsfria förskolan är.

Morgon och eftermiddag är fritidshemstid som man kan utnyttja vid behov.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>